top of page

Blog

Pintura ecològica, aire contaminat?

Avui va sobre pintura, el material que més superfície ocupa a l’habitatge. Perquè tot el que apliquem a les parets passa a l'aire i per tant, als nostres pulmons.Des dels inicis del projecte À-tic coneixíem l’impacte en la salut de les pintures convencionals: no vam tenir cap dubte en utilitzar pintures ecològiques. Aire net, cos saludable... i consciència tranquil·la. Fins que una seguidora - gràcies Irina!- ens va demanar consell per casa seva, i vam començar a estirar del fil.Originalment sabíem que les pintures convencionals estan fetes a base de productes sintètics derivats del petroli i carregades de substàncies tòxiques, com els COVs, (Compostos Orgànics Volàtils) que contenen formaldehids, i ftalats, disruptors endocrins. Sota aquests noms complicats, i per poca investigació que feu, hi trobareu un ampli ventall d’efectes que van del mal de cap als problemes respiratoris, en funció de la quantitat i la persona.


El que no sabíem era que el segell ecològic que lluïen els nostres pots de pintura, no garantia un producte lliure de tòxics sinó que establia un límit en la quantitat dels productes nocius. Sobra dir que són molt millors que la resta del mercat sense etiquetar, i que han evolucionat respecte d’aquelles pintures nascudes a la postguerra, pràctiques, barates i sobretot ràpides, aconseguides a costa de la nostra salut i del medi ambient. Però això no les converteix en pintures 100% ecològiques.


Perdoneu al mercat per generar tanta confusió. I aprofiteu-lo, que també hi té la solució: la pintura natural. N’hi ha de minerals, provinents de la terra, que tenen una base de cal, silicats o argila; i vegetals, provinents de les plantes. En qualsevol cas, són pintures no contaminants, indicades per les estances on passem més temps: despatxos, habitacions, escoles, hospitals; i, encara més, pels nens, nadons i persones amb al·lèrgies.

Afortunadament, al Projecte À-tic el morter d’argila supera amb escreix les superfícies pintades. Clar que podríem rascar-les i posar pintura natural, amb el cost ambiental que això tindria. O podríem, fins i tot, pintar-hi a sobre. Però mentrestant, preferim deslliurar-vos de la contaminació a casa vostra.

Altres Posts
Encara no hi ha entrades en aquest idioma
Once posts are published, you’ll see them here.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page